Sunday, January 6, 2013

Kembali!!

Assalamualaikum!! :)

haa... apa macam? dah rindu kat dzul untuk update blog? kalau anda berusia 20-27 tahun dan masih bujang , rindu itu dibenarkan..
ok , macam biasa , jangan lupa baca daripada Bab 1...  ini link dia..KLIK SINI
baca daripada bab 1 sampai la bab akhir..ini untuk mengelakkan semua soalan yg berulang..
and pleaseee , jangan la tanya soalan mcm "dzul , kalau nak makan ayam tu , ayam tu kena ayam tempatan atau import?"

*******************************************************

So , rasanya ramai dah yang kurus dgn Atkins ,,
ok , apa lagi , ucap Alhamdulillah , dan berjalanlah 1 kampung untuk tunjuk anda dah kurus...
and cari budak yg pernah ejek anda gemuk dulu , tumbuk muka dia 3 kali , and cakap , "aku minta maaf sebab tumbuk ko"

oookaaayyy.. jgn ikut nasihat kat atas...

bila dah setel induction , kena la masuk fasa 2,3,4 .. semua tu ada dalam ebook and buku taknakgemuk..

sangat penting untuk korang handle stress dgn berkesan dan kawal perasaan nak makan semua benda yg boleh dikunyah termasuk katil kayu yg hampir reput... ive been there..kekadang memalam rasa nak makan je semua yg ada.. tahap desperate tu sampaikan sanggup pinjam megi kat jiran..but its ok , tu la function jiran..

tahun ni tahun baru..azam baru.. jgn la kantoi diet , semangat baru..badan dah naik? its ok , masih ada masa lagi.. lagipun doomsday 21.12 tak jadi apa2...korang baru berharap kot meteor jatuh boleh kasi pecah lemak korang kan? teruskan berharap...

nak diet? rajin la sikit..dah la malas , bangun tido , sambung tido.. bukannya nak bangun , senaman sikit... set dalam otak , kena "paksa" diri tu.. jgn biarkan diri anda , diselubungiiii.. LEMAAAAKKKKK
ada kesempatan untuk bersenam , pergi! tak semestinya dalam cara formal..contohnya main bola , kejar anak buah yg dah jatuhkan galaxy tab , atau lari sambil menjerit dalam kawasan perumahan tanpa sebab..pun boleh!

Motif utama aku update nak dapatkan soalan dr korang..next post aku balas haaa... tulis soalan korang kat bawah bahagian komen.

and last but not least , support la sikit www.taknakgemuk.com ni kalau korang nak tengok www.taknakgemuk.com ni penuh dengan info2 yg menarik...
kalau rasa dah kurus dgn taknakgemuk.com dan nak bantu taknakgemuk , boleh buat donation kat sidebar...
maaf sebelum ni mmg tak update , aku sibuk sangat , baru masuk Universiti..tahniah Unisel sebab dapat dzul..puiii..

**********************************************

apa2 pun , jangan lupa add aku di fb..just cari "dzulfikri zulkifle"

jgn lupa beli ebook , klik link di tab atas...

ok, selamat berdiet , asslamualaikum!! Goodluck!!


20 comments:

  1. adik zul...blh suggest kudap2an yg blh dimkn utk snek ptg...sbb mulut ni rs nak ngunyah jer...mmg dok thn...

    ReplyDelete
  2. kudapan eh..apa kata masak je low carbs food..mcm goreng telur..ataupun..mkn seaweed

    ReplyDelete
  3. kalau makan sambal bilis ada gula kantoi tak?? macam mana ni :(

    ReplyDelete
  4. gula 1 sudu carbs dia 4gram..
    kalau 1 kuali guna 1 sudu je xjadi masalah kot..jgn 1 mangkuk je dah guna 2sudu... habisss

    ReplyDelete
  5. dik...everyday mkn telur xper ker...selalunya pagi akak mkn omelette, tghari telur dadar, sayur ngan ikan/ayam...mkn mlm akak wat sup sayur+ayam....kadang sup sayur + telur sebijik....

    ReplyDelete
  6. klu mkn sayur dlm portion yg byk xpe ker? mcm lunch ngan dinner , mmg akak balun sayur cukup2...brocoli+carrot+saderi

    ReplyDelete
  7. boleh , telur sama je nutrition dgn banyak benda lain..kalau benda lain tu boleh , nape telur takleh..menu tu dah ok :)

    ReplyDelete
  8. ikut rules induction , sayur takleh lebih 1 mangkuk sehari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu ke ek berat akak x trn byk...akak start rabu lps...smlm timbang trn 3kg

      Delete
  9. Dzul, aku buat induction seminggu dah turun 7kg.
    Aku minum air dlm 12 gelas sehari, tu rekod seumur hidup tu!
    Masalahnya bibir aku mcm kering la. Sblm ni minum air sikit xpernah pulak kering.
    Ko agak kenapa? Aku kurang minum lg ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh hbt nya kak shantek.. dsiplin btl la

      Delete
  10. kak shantek..
    makan pun jgn kurang.. :)
    kita taknak water loss je.. :)

    ReplyDelete
  11. hebat dzul..dah update blog!
    tahniah! bolehlah berlari setempat tanda gembira..
    sbnarnya aku bru je khatam blog ni bulan lps..
    makanya baru je start atkins 1 jan yg lalu..
    smpai skrg x berani timbang lagi..malu..hahaa..

    ReplyDelete
  12. Wah bestnya sifu dah kembali berblog...Selamat kembali sifu dzul

    ReplyDelete
  13. dzul nk tny ok tak menu ni..

    Bf-telur rebus 2bji,kubis goreng+mayonis,4 gelas air

    lunch-ikan panggang 2ekor,sup ayam+telur sbji,4 gelas air

    Dinner-sup ikan+telur goreng,kubis tumis,air 4 gelas..

    tQ..^___^

    ReplyDelete
  14. tahniah dzul..;)

    ni nk tnya air limau suam ble minum x..tnpa gula??

    ReplyDelete
  15. so zul ko stil tak makan nasik lagi ker..sori noob..ikhlas..ko tak curik bukak tudung saji mak kau.hehe

    ReplyDelete
  16. Malam blh makan kuah laksa saje tak as dinner (without mee laksa)

    ReplyDelete
  17. Dzul!!!cner nk tgk atau nk kire carb dlm satu2 mkanan tu???xretilah coz slma ni xpnh mik tau pon....cth mayo tu carb dia 9 per 100gram 1per 15gram..so sdu bape carb dye??

    ReplyDelete
  18. Hello

    Kamu boleh lose weight dengan green coffee bean extract fat burner.
    Ia fat burner pertama yang ada kelulusan kementerian kesihatan & halal.

    Amat sesuai untuk laki dan ppuan.
    Boleh bakar lemak 2X ganda.
    Jom kurus kat
    www.malaysiafatburner.com

    ReplyDelete

NAK SEWA RUANGAN IKLAN??

Rm20 Sebulan...Sekian...