Friday, September 27, 2013

"diary , important or not?"

kita buat intro macam biasa dulu , sebelum tanya sebarang soalan , pertanyaan , question , tanda tanya , sila baca daripada bab 1 dahulu... kenapa? untuk mengelakkan daripada aku kena jawab soalan yg berulang ulang... kalau sekali dua takpa , kalau masuk 3 kali , dzul boleh jadi binatang buas ,semua dia nak makan..

Untuk membeli ebook , sila klik link INI

************************************************

Our topic today ladies and gentlemen , "food diary"

kita pernah buncang pasal ni sebelum ni , and aku ada bagi sample food diary kat korang sebelum ni..dah macam eksperimen kemain lagi ada sample bagai...

Food diary ni 1 diari yg mana kita catatkan segala yg kita makan , minum , exercise , dan apa2 notes pasal diet kita tuliskan dalam file office atau pun buku...

ramai yg persoalkan , penting ke?
aku taw , tak ramai yg buat...sebab..MALAS..LECEH,.MENYUSAHKAN..BUAT SEHARI DUA je...


memang jarang kita nak buat bendai ni , yelah  , kita dah sibuk , dgn kerja , belajar...tapi benda ni penting tau...penting sgt... lagi penting drpd printing..macam takda kena mengena kan?

WHY!

1.track back..
Pernah tak rasa ada 1 minggu tu kita dapat rasa yg diet kita bagi effect yg sangat ok..ada 1 minggu rasa lain pulak..tetiba badan jadi lemah , tak larat , dan lain2...
ni yg penting , kita boleh periksa balik diary kita..tgk ada tak silap makan..manataw tertelan tikus... amboi , buruk sangat pulak...
tambahan , kita boleh tgk berapa banyak dah kita bersenam..kita periksa , perlu ke ditambah lagi senaman tu supaya berat lebih cepat turun..kita tgk dalam diari , hari apa yg kita tak bersenam , supaya minggu seterusnya , kita boleh ubah dan bersenam!!!

2.Motivation
tiap kali kita rasa nak gagal , bukak2 lah diari tu..cuba tgk balik...aku dah berjaya berminggu minggu , takkan sebab aku teringin nak makan nasi putih dgn ikan kembung masak 3 rasa , kita nak kantoi? (tak merujuk diri sendiri.haha)
kita tgk diari , mesti kita kagum dgn diri kita sebab kita dah bertahan lama...bukan senang tau nak lepas seminggu..bila kita dah lepas diet lebih seminggu , mesti kita lagi motivated nak teruskan diet kita tau x!

3.Pastikan tidak lari
Selalu jadi , hari ni , kita makan 20g carbs , tetiba esok , dah sampai 30g..dah cenggitu , camna berat nak turun bang , kak... kena la strict..tegas dgn diri kita...waktu ni la food diary tu berguna  , bukan sekadar hiasan atau perfume kereta...tgk diari semalam , berapa g carbs , esoknya , kena pastikan sama atau lebih kurang..yg penting , kita tak lari drpd 20g carbs....


Sila tinggalkan soalan , sy jawab untuk next post!

*****************************************************

 Do not forget to check out my Facebook , click HERE

Sebarang soalan sila letak di bahagian comment..

Dzul out! Assalamualaikum..

Wednesday, September 25, 2013

I'm back!

Assalamualaikum...

kita buat intro macam biasa dulu , sebelum tanya sebarang soalan , pertanyaan , question , tanda tanya , sila baca daripada bab 1 dahulu... kenapa? untuk mengelakkan daripada aku kena jawab soalan yg berulang ulang... kalau sekali dua takpa , kalau masuk 3 kali , dzul boleh jadi ironman..semua dia nak tembak...

Untuk membeli ebook , sila klik link INI

*******************************************

hmmm , well , selamat kembali kpd aku , korang , dan semua... nampaknya dah lama aku tinggalkan blog ni..aku taknak guna ayat mainstream "blog i dah bersawang la" . Tapi aku akan cakap , aku dah dewasa , aku sangat sibuk menguruskan kehidupan , takda masa nak blogging..*nada serius..

Tapi bila aku fikir2 balik , kenapa perlu berhenti kan? sama macam diet la..kalau berhenti , gemuk la jawabnya..kalau aku berhenti blogging , makin ramai la yg makin gemuk!

********************************************

Apa yg kita nak bincangkan pada hari ini? *macam lecturer

DIET

macam yg korang tahu , aku mengamalkan atkins...thousands of people yg dah berjaya turunkan berat badan menggunakan Atkins... It works! Diet nya mmg menjadi , testimonial bersepah2 , lagi sepah daripada bilik aku!

TAPI

Kenapa masih ada yg tak berjaya? kenapa masih ramai yg terpaksa beli seluar saiz besar di bundle? berapa ramai budak2 sekolah yg terpaksa berlakon sakit perut bagi tak payah merentas desa? semua tu puncanya satu je , GEMUK!

kalau dah tahu gemuk , kenapa tak diet ? "dah cuba bro , tapi gagal , paling lama tahan dua tiga hari"
yup..itu masalah utama kita , asyik kantoi ... mmg tak dapat nak nafikan , itu masalah utama aku juga... mengatasi masalah kewangan aku ... haha...

STAY on TRACK! itu sangat penting .. buatlah apa jenis diet pun , kalau kau mampu bertahan untuk jangka masa panjang , konfirm menjadi punya.. kalau tak mampu nak tahan , mmg kelangit le....
kalau dapat bertahan seminggu pun , tapi lepas tu kantoi sebulan , badan tak kurus bang , lagi gemuk ada la.... Cuba engkome pikior sikit... yeah , mmg susah nak diet , kena tahan makan semua , tapi think about the result...

aku nak bagi big tip! berkesan untuk aku
bila dah mula diet , cuba bertahan hingga hari ke4. lepas hari ke4 , banyak perbezaan yg boleh dilihat. Tapi , jangan terlampau fikirkan pasal scale...24 jam nak naik penimbang , apa gila? berat tak turun tak bermaksud kita tak makin mengurus.. kadangkala , memang berat kita tak turun..banyak faktor , contoh macam air masih belum diflush..banyak lagi dalam badan... plus kalau kita baru lepas makan , lu masuk makanan dalam badan lu , ofcourse la lepas masuk tu badan lu berat..tunggu la dah process baru nak nimbangnya,...

Pasal perbezaaan tadi , paling ketara bagi aku , badan rasa ringan..light...
kita akan rasa macam lagi cergas... then seluar rasa longgar2 sikit...ok , now , think! perbezaan yg ada tu , semua baik ke buruk? baik kan? kalau dah baik , taknak ke rasa lagi banyak perbezaan2 yg baik yg akan datang... Bayangkan! jadi kurus!! macam2 tau boleh buat kalau dah kurus , nak bersenam senang , nak beli baju senang...

So,katakanlah selepas 4 hari kita tgk ada perubahan sikit , kita kena set dalam otak , "aku kena dapat lebih! aku kena kuat lagi! takkan nak kantoi!"
biar aku bagitau korang apa kesan lepas korang dah diet beberapa hari , then korang kantoi..bagi aku , paling ketara adalah , jadi malas nak mampus...nak bangun pun malas..bila tgh diet tuh , pergh , fresh sangattttt... rasa macam lepas bangun pagi , nak berlari je pergi kerja...tapi make sure pakai baju dulu la...aku tak bertanggungjawab kalau korang masuk FB...

Banyak lagi kita boleh sembang ni , kita berhenti dulu kejap , nanti kita akan discuss pasal "diary , important or not?"

ill see u again tomorrow... aku janji aku akan rajin update blog , berubah!!! *macam ultraman

***********************************************
 Do not forget to check out my Facebook , click HERE

Sebarang soalan sila letak di bahagian comment..

Dzul out! Assalamualaikum..

Monday, January 14, 2013

Bab 75

Assalamualaikum!

haaa... mula la tu pelik aku update blog untuk kali kedua dlm seminggu.. come on la , ingat aku takda azam ke dalam hidup.. aku ada 2 azam..
1st.aku nak rajin update blog
2nd.aku ada azam.sedara aku , nama dia azam.

Ok,mcm biasa , siapa yang baru masuk blog ni , sila baca dulu daripada bab 1.. baca sampai habis ok.. buku teks sekolah pun korang boleh habis baca , ni kan blog yg ada 80 bab JE ..

Kalau korang nak buat donation kat taknakgemuk.com boleh tengok disebelah kanan , ada no. akaun..
setiap sumbangan korang akan membantu aku untuk update lagi blog dan bagi information berguna..plus boleh membantu aku dalam pengajian aku kat unisel ni..

untuk yang nak membeli ebook , buku , dan OTOT , klik link2 di atas... :)

**********************************************

1.ok , ramai antara korang yg suka ada cicahan untuk makan ayam atau daging atau yg seangkatan dgnnya.
haritu aku bagitau guna mayonis Kraft.lepas tu aku ckp jangan beli Kraft sebab tak ada logo halal . Aku dah bagitau ha , so , kalau korang beli jugak , aku tak tanggung..dosa sendiri pun tak tertanggung , ni kan dosa korang..puiii..(sila baca dgn nada gurau)
jadi , aku recommendkan kat korang , mayonis lady's choice...tapi bukan yg biasa.. yg western recipe..
kalau yg biasa , rupa dia mcm ni kan?

tapi yg western recipe , label dia warna Coklat..carbs dia rendah je..dalam 0.7g untuk 1 sudu..

2.Sardin
ramai org risau wo nak makan sardin. sebab dia ada kuah , and kuah dia rasa macam ada carbs tinggi..eh , jgn risau , sardin tin carbs dia tak tinggi.. cuba cari kat mall.. kalau tak silap aku , yg 1malaysia punya sardin , 0g carbs..tapi rasa dia.. baik makan ikan mentah..huhu..

3.Creative sikit boleh?
ni nak bagitau , selalu bosan dgn makanan yg sama kan? cuba kreatif sikit..guna bahan2 low carbs , and jadikan dia menarik..lg menarik drpd nora danish.. 
ni contohnya breakfast aku 


aku just grill ayam , pastu ratakan telur , letak cheese atas telur , letak ayam , letak lada hitam sikit and oregano kalau ada...pastu rollkan dia..kan menarik? plus sedap.. :)
jgn risau pasal serbuk2 perasa yg tak manis , biasanya low carbs.. contohnya lada2...

aku cuba sebaik mungkin untuk update 2 kali dalam seminggu sepertimana aku cuba sebaik mungkin untuk bangun pagi.

******************************************************
apa2 pun , jangan lupa add aku di fb..just cari "dzulfikri zulkifle"

Kalau nak whatsapp , sila pm di facebook ya..

ok, selamat berdiet , asslamualaikum!! Goodluck!!


Sunday, January 6, 2013

Kembali!!

Assalamualaikum!! :)

haa... apa macam? dah rindu kat dzul untuk update blog? kalau anda berusia 20-27 tahun dan masih bujang , rindu itu dibenarkan..
ok , macam biasa , jangan lupa baca daripada Bab 1...  ini link dia..KLIK SINI
baca daripada bab 1 sampai la bab akhir..ini untuk mengelakkan semua soalan yg berulang..
and pleaseee , jangan la tanya soalan mcm "dzul , kalau nak makan ayam tu , ayam tu kena ayam tempatan atau import?"

*******************************************************

So , rasanya ramai dah yang kurus dgn Atkins ,,
ok , apa lagi , ucap Alhamdulillah , dan berjalanlah 1 kampung untuk tunjuk anda dah kurus...
and cari budak yg pernah ejek anda gemuk dulu , tumbuk muka dia 3 kali , and cakap , "aku minta maaf sebab tumbuk ko"

oookaaayyy.. jgn ikut nasihat kat atas...

bila dah setel induction , kena la masuk fasa 2,3,4 .. semua tu ada dalam ebook and buku taknakgemuk..

sangat penting untuk korang handle stress dgn berkesan dan kawal perasaan nak makan semua benda yg boleh dikunyah termasuk katil kayu yg hampir reput... ive been there..kekadang memalam rasa nak makan je semua yg ada.. tahap desperate tu sampaikan sanggup pinjam megi kat jiran..but its ok , tu la function jiran..

tahun ni tahun baru..azam baru.. jgn la kantoi diet , semangat baru..badan dah naik? its ok , masih ada masa lagi.. lagipun doomsday 21.12 tak jadi apa2...korang baru berharap kot meteor jatuh boleh kasi pecah lemak korang kan? teruskan berharap...

nak diet? rajin la sikit..dah la malas , bangun tido , sambung tido.. bukannya nak bangun , senaman sikit... set dalam otak , kena "paksa" diri tu.. jgn biarkan diri anda , diselubungiiii.. LEMAAAAKKKKK
ada kesempatan untuk bersenam , pergi! tak semestinya dalam cara formal..contohnya main bola , kejar anak buah yg dah jatuhkan galaxy tab , atau lari sambil menjerit dalam kawasan perumahan tanpa sebab..pun boleh!

Motif utama aku update nak dapatkan soalan dr korang..next post aku balas haaa... tulis soalan korang kat bawah bahagian komen.

and last but not least , support la sikit www.taknakgemuk.com ni kalau korang nak tengok www.taknakgemuk.com ni penuh dengan info2 yg menarik...
kalau rasa dah kurus dgn taknakgemuk.com dan nak bantu taknakgemuk , boleh buat donation kat sidebar...
maaf sebelum ni mmg tak update , aku sibuk sangat , baru masuk Universiti..tahniah Unisel sebab dapat dzul..puiii..

**********************************************

apa2 pun , jangan lupa add aku di fb..just cari "dzulfikri zulkifle"

jgn lupa beli ebook , klik link di tab atas...

ok, selamat berdiet , asslamualaikum!! Goodluck!!


Friday, July 20, 2012

Atkins dan bulan puasa .

Assalamualaikum..

pertama sekali , korang jangan menggedik ye nak buat mukat terkejut :wah! dzul update! ajaib!" ..
dan macam biasa , sila baca dari bab 1 dulu..soalan yg berulang , tak akan dilayan kecuali jika anda perempuan bawah 25tahun..haha..


**********************************************


macam yang dah dijanjikan..aku nak update pasal diet atkins di bulan puasa..
sebelum melalut dengan lebih panjang , aku bagi sedikit peringatan ye..sikit je....maybe banyak..huhu
dalam ni aku cerita macam mana nak diet masa puasa cara Atkins.so , apa yang aku tulis , itulah yang boleh . ikut lah cenggitu . kalau korang nak modified bagi lain , itu terpulang kepada korang nak buat diet apa pun..cuma aku ingatkan , kalau diet tu , makan and makan..jangan gantikan makanan dgn benda bukan2...


ok..
konsep masa diet atkins di bulan puasa , aku suka guna ratio 2:1 .
membawa maksud ..
2 untuk sahur , 1 untuk berbuka.


contoh . 1 saiz hidangan atkins 
ayam 2-3 ketul air 5-6 gelas , sayur 1 mangkuk 
ayam tak kisah ayam apa , cuma..kalau ayam tu berkuah , jangan ambil sangat kuah dia..


ok..kalau waktu sahur kena makan dalam saiz hidangan 2 . maksudnya .. ayam korang akan jadi dalam 6 ketul , air dekat 10 gelas , dan sayur 2 amngkuk . kenapa? sebab korang perlukan tenaga yang banyak untuk aktiviti harian . air banyak tu jangan lupa!!!!  dan jangan juga lupa mutivitamin .

waktu berbuka pula ambil 1 saiz hidangan.kalau lebih sedikit tak jadi masalah punya . kalau dapat bersenam lagi cantik.


tips dia senang je ... JANGAN KANTOI!! kalau tak kantoi , korang konfirm berjaya!!! ni bukan macam exam dalam u kalau kantoi boleh try next sem weih..haha


apa2 soalan tanya je kat bawah ok??
info , kurma 1 biji 5g carbs .. terpulang kpd korang mcm mana nalk organize dia ok..


minta jasa baik korang untuk like page  Givephotovideo


dan add fb saya ( dzulfikri zulkifle )


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN yg MULIA . SEMOGA BERTAMBAH PAHALA  dan KURANGLAH DOSA . insyaALLAH


.........

Tuesday, July 17, 2012

Raub !!

Assalamualaikum..

pertama sekali , korang jangan menggedik ye nak buat mukat terkejut :wah! dzul update! ajaib!" ..
dan macam biasa , sila baca dari bab 1 dulu..soalan yg berulang , tak akan dilayan kecuali jika anda perempuan bawah 25tahun..haha..

******************************

aku tau apa yang korang tak sabar sangat nak aku update?
pasal Atkins masa puasa kan???
yes aku tepat sekali!!!

kalau nak aku update pasal puasa , boleh..tp 1 syarat..korang kena bagi aku update pasal tourism malaysia dan kementerian pelancongan dulu sebab dah belanja www.taknakgemuk.com 1 trip yang sangat la besttt!!! nanti lepas aku dah update pasal ni , lusa pagi , lepas pukul 6am , bunyi je kokokan ayam jantan yang pertama ,aku update pasal puasa terus . (kat sini mana ada ayam .yesss)

pada 13 julai yang lepas , acara yg penuh gilang gemilang ,berkelipan dan lagi terang daripada lampu motorsikal telah diadakan di Raub , Pahang . iaitu Majlis Pecah Tanah Perhentian Bas baru di Raub
KERtama sekali, mari aku cakap..aku ada pakcik di raub.dulu aku pernah pergi raub . dah lama la..last masa sekolah menengah kot.sekarang aku dah belajar kat Unisel (saja nak mention) huhu.


Aku mesti katakan yg Raub sangatlah maju sekarang . ini semua atas usaha DatoDr Ng Yen Yen ingin menjadikan kawasan raub sebagai kawasan eko-pelancongan .
i told u my pren , kalau nak bercuti melawat kawasan yg ala2 sekolah lama (old school) silalah datang ke raub . pelbagai aktivit dan kemudahan yg disediakan . 
tempat penginapan? selesa gila weh . haritu kami tidur di Hotel Jelai . semuanya ditaja . terima kasih Tourism Malaysia dan kementerian pelancongan ..:)


perhentian bas Raub akan mendapat nafas baru.maksud aku nafas baru tak bermakna yg perhentian bas tu boleh bernafas macam kita . jangan tadika sangat ok .perhentian bas baru di Raub akan dilengkapi dgn kemudahan2 asas yang serba baru macam baju raya korang tahun ni . 
Ok , ni ada beberapa gambar ..


Jangan lupa melancong di Raub!!!!!














itu ada sedikit gambar dari Raub ... nanti aku akan upload video pulak.. thanks tourism malaysia and kementerian pelancongan kerana menyuppport www.taknakgemuk.com !! :D




aku janji , lusa aku akan update pasal puasa ok?? :)




********************************************************************


jangan lupa yang untuk join otot kalau korang nak lebih mudah dalam diet , tak perlu baca panjang , dzul yang terangkan face to face..heheh . KLIK sini

Tambahan lagi , Give photography ada buat promosi untuk video kahwin . KLIK SINI

Monday, June 4, 2012

Dengar ni kawan2! jangan kurang makan!!

Assalamualaikum.. dan hai!

macam biasa , sebelum korang baca dengan lebih lanjut dan mula mengomen , sila khatam dahulu daripada Bab 1 . Ini untuk mengelakkan soalan pelik dan berulang . Sila jangan tanya soalan seperti "dzul , bila malaysia nak masuk fifa world cup" 

diskaun 20% untuk OTOT untuk masa ini! :D
KLIK

********************************************

JANGAN MAKAN SEDIKIT


*ini memang aku nak tekankan sangat . Korang ni pelik la . suruh makan , taknak pulak , hantar pergi uganda kang baru tahu . 


*bila kita kurang makan , metabolisme akan rendah . bila metabolisme rendah , apa jadi? paras air laut naik? takkk ... berat kita akan turun dengan lebih perlahan .


*bila kita kurang makan , kita terdedah dengan kekurangan nutrisi . tak mustahil kita akan mendapat perkara yang tidak elok . perkara yang tidak elok tak bermaksud berjumpa hantu pocong yg meminta supaya dilonggarkan sedikit ikatan di kepala sebab panas .


*maksud aku perkara yg tak elok tu macam ni . Ada 1 kes , dia makan 0 karbohidrat . Hasilnya? hampir pengsan semasa melakukan senaman . kalau orang dah suruh makan 20g carbs tu , jgn la skip atau kurang makan . Babab kang !


*berapa kali dah pesan jangan skip makan?  ni nak pesan lagi . Jangan skip makan . eh , lagi sekali la , jangan skip makan!! paling minima adalah seperti biasa , 3 kali sehari . jangan ingat kalau skip satu waktu lagi cepat kurus , nanti metabolisme jadi rendah . nak elakkan mode lapar . nanti apa? nanti metabolisme jadi rendah (jerit kuat2 dalam office tu ok?)


*tolong ye , sekali lagi dingatkan , jangan amalkan Carbs sifar . Kalau korang amalkan jugak , taknak update blog dah .....


*lagi 1 kalau kita skip makan sebagai contoh.. nanti kita tahan lapar ,takut nanti sekali kita kantoi , kita tak dapat diet balik dahhhh...

*********************************************

jangan lupa yang untuk join otot kalau korang nak lebih mudah dalam diet , tak perlu baca panjang , dzul yang terangkan face to face..heheh . KLIK sini

Tambahan lagi , Give photography ada buat promosi untuk video kahwin . KLIK SINI

sekian , dzul melaporkan dari batang kali di tempat yang sunyi pukul 5pagi . haha .

Sunday, May 20, 2012

Pengumuman.. Berehat!

Assalamualaikum..

ok , macam biasa , baca dulu daripada bab 1 dan khatamkan semua isi kandungan blog sebelum korang keluarkan apa2 soalan.ini untuk mengelakkan sebarang soalan pelik seperti kenapa motor tak ada tayar spare..


************************************************************



Saya akan berehat daripada segala urusan berkaitan dengan www.taknakgemuk.com untuk 3-4 hari bagi memberi ruang kepada sy menyelesaikan segala urusan untuk saya masuk ke Universiti .


diskaun 20% untuk OTOT untuk masa ini! :D
KLIK


Harap anda faham..segala soalan akan dijawab oleh admin saya... 




Tuesday, May 15, 2012

Senaman??!!!

Assalamualaikum..
haipp..jgn buat muka terkejut dzul update blog ok? mulai sekarang nak berubah , nak jawab semua komen dgn cepat dan rajin update blog untuk mengelakkan rindu korang semakin membuak buak...


ok , macam biasa , baca dulu daripada bab 1 dan khatamkan semua isi kandungan blog sebelum korang keluarkan apa2 soalan.ini untuk mengelakkan sebarang soalan pelik seperti kenapa motor tak ada tayar spare..

www.taknakgemuk.com juga dalam usaha untuk refurbish(aku sendiri pn takpaham maksud dia) balik blog ni , mana2 perkataan yang terlampau singkat yang menyukarkan pembaca yang lebih berusia untuk faham ,akan diubah semula... seriously aku rasa aku ni sangat prihatin..haha..

ok,good news! discount 20% untuk OTOT sepanjang mei ini..klik SINI untuk mendapatkan maklumatnya,,,
Rugi kalau tak join OTOT ni , macam2 dapat...heheh


Penjualan ebook masih berjalan seperti biasa..KLIK SINI

Saya aktif di FB sekarang..ini akaun facebook sy.. lagi aktif drpd bersukan..

*************************************************************

Ok , cerita sikit pasal exercise..

Dr. Atkins ada kata , (dalam omputih la , bila masa Dr. Atkins jadi melayu kan )
"exercise is non negotiable" ... kenyataan ni tak membawa maksud yg exercise ni macam business online , boleh nego2..huhu...

Maksud dia , exercise ni mesti ada.
Ada yang bila buat diet , langsung taknak exercise... apa kau fikir buka peti ais ambil makanan tu kira exercise ke?

Yang menjadi persoalan sekarang ni , ramai tanya , perlu ke buat exercise macam bodybuilder? Macam mana pulak kalau makcik ni dah berusia dan tak larat nak exercise?

Bila cakap mesti exercise , tak bermakna kena exercise gila2...jangan jadi taksub sangat... kecuali la kalau berkemampuan... Korang boleh buat weight training , cardio , interval , masing2 ada kelebihan tersendiri...tapi kalau dah berat 120kg ke atas , nak jalan pun sakit lutut , yg kau pergi buat full squat tu apesal , nanti injured , last2 tak boleh bersenam langsung..ape cite???

ikut kemampuan , asalkan ada senaman.. jangan ambil risiko kalau tak mampu.. kalau agak2 angkat gula 2kg pun dah boleh patah tangan , gatal weight training dgn 10kg nape?

apa yang aku cuba maksudkan sekarang ni , kalau kita dapat injury , lagi hampeh tak dapat exercise...dannnn...berdasarkan observation sy , orang2 yang terus buat senaman gila2 , hanya akan kekal bersenam buat sementara waktu je..sebab nanti dorang akan boring..ha , ini penting , buat exercise yang korang enjoy .. katakanlah suka joging , joginglah..nanti bila badan dah boleh gerak banyak , dah rasa ringan , buat weight training..  jujur aku cakap , masa berat aku 150kg , mana mampu aku buat weight training? just boleh jalan2 kat taman je tengok gadis2 yang bukannya boleh dapat pun..haha...

Taknak exercise? ok.. bayangkan sekarang ni korang dalam KETOSIS...dah ready ni nak bakar lemak.. tapi korang buat bodoh je , tak gerak... mcm mana loemak tu nak hilang kalau lemak tu tak digunakan WALAUPUN masa tu korang tengah ketosis...

banyak lagi aku boleh meraban , tapi aku undur diri dulu lah , nanti korang bosan dengar panjang sangat..(bukan korang dengar pun , korang baca..kannn..)





***************************************************

Plusssss.. ada promosi untuk OTOT melalui telefon.. KLIK

dannn.. sila support business baru dzulfikri iaitu fotografi . Give Photography


apa2 soalan tanya di bahagian komen and aku akn jawab dalam next post. soalan berulang dan soalan "dzul , berapa hari dalam seminggu?" tidak dijawab .. huhu .. =)

sekian , dzul

Sunday, April 29, 2012

Group "Buang Lemak dengan Atkins"

Assalamualaikum... =D

hye! lama tak jumpa! jangan menggedik la cakap "eh , dzul update la!" . Bukan taknak update ok , aku busy sikit , nak beli kain buat baju raya , langsir , tepung tok buat kuih raya lagi..kannnn...

Ok , macam biasa , sebelum tanya apa2 soalan , pastikan anda khatam daripada bab 1 dulu..Ini untuk mengelakkan soalan berulang .. dan ada bebrapa info yg tak dikemaskini , lihat post2 terbaru ok?

Jangan lupa , ebook taknakgemuk.com masih ada , jangan lupa dapatkan..klik disini untuk membeli..

*************************************************************

Group "Buang Lemak dengan Atkins" dibuka di Facebook!

Group ni apa?  sejenis kuih tart? heh..bukanla..
Ni adalah group di Facebook , yg dibuat di bawah taknakgemuk.com untuk follower2 yang ingin diet , tapi inginkan kawan2 memberikan semangat..

Dalam group ini , kita akan melakukan induction selama 1bulan setengah...
Kebaikan diet dalam group:

Dapatkan elakkan daripada kantoi sebab masing2 akan beri semangat! Sesiapa yang kantoi diet dalam group ni , akan dikutuk dan dicaci..:p
bila kita diet dalam group , kita akan update menu kita dan share resipi2 kita..jadi , kita akan lebih bersemangat..
kita jugak akan berkongsi senaman yang kita lakukan dan kita akan terus motivate untuk senaman sebab kita nak tunjuk kat kawan2 dalam group yg kita ni bukan yo yo o jeee...


Untuk join , mesti ada Facebook dan KLIK LINK INI
lepas anda dah diApprove untuk join group ini , baca dulu peraturan dalam tu eh.. :)

Jadi , join group ni , terhad kepada 70 orang je..taknak crowded sgt...ingt , dalam sebulan lebih ni , banyak boleh kurang! :) we can do it!!

*********************************************************



Plusssss.. ada promosi untuk OTOT melalui telefon.. 
KLIK

dannn.. sila support business baru dzulfikri iaitu fotografi . Give Photography


apa2 soalan tanya di bahagian komen and aku akn jawab dalam next post. soalan berulang dan soalan "dzul , berapa hari dalam seminggu?" tidak dijawab .. huhu .. =)

sekian , dzul...

NAK SEWA RUANGAN IKLAN??

Rm20 Sebulan...Sekian...